Blauh├║ster Merke

66ste Fokdei

Vorig jaar hadden we in het kader van ons 65-jarig bestaan een prachtig feest. De Fokdei is echter al zo breed bekend dat we ook dit jaar weer een feest zullen hebben. In combinatie met de Blauhúster Merke zal dit ongetwijfeld weer gaan lukken!

Ruim 300 Friese paarden zullen we dit jaar naar verwachting weer keuren. We starten met de voorkeuring in St. Nicolaasga, op de donderdag, voorafgaand aan de Fokdei. Het programma op de zaterdag in Blauwhuis ziet er ook weer goed uit. Het blijft een prachtige uitdaging om zoveel paarden te keuren en na de kampioenskeuring nog tal van mooie rubrieken rijden. En de shows niet te vergeten...

Naast de gebruikelijke tuigrubrieken en het bestgaand rijpaard, maken de shows het middagprogramma immers weer compleet. Dit jaar zal het tuigen onder de man eraan toegevoegd worden. Dit blijken altijd weer spectaculaire rubrieken te zijn. Tenslotte houden we natuurlijk altijd nog wat verrassingen in de shows!

Voor wat betreft de te keuren paarden staat Blauwhuis al jaren bekend om zijn kwaliteitsvolle rubrieken. Keer op keer hebben we mooie koppaarden staan, die voor spektakel zorgen tijdens de kampioenskeuring in de middag. Op de Centrale Merriekeuring (nationaal) werd dit afgelopen jaar ook weer bevestigd. Naast vele successen eindigde onze kampioen Wealtsje A. op het een na hoogste podium! We zijn benieuwd naar de opvolger.

Kortom, het gaan weer onvergetelijke dagen worden waarin keuring, show en sport traditiegetrouw garant staat voor competitie, sfeer en gezelligheid. De jaarlijkse keuring in Blauwhuis is een ontmoetingsplek voor paard minnend Friesland! Dit alles tijdens de Blauhúster Merke maakt het evenement compleet. Door een prima samenwerking met de Merkecommissie zijn we in staat om vernieuwend te zijn, zonder traditie overboord te gooien.

Wij wensen iedereen weer prachtige Merke- en Fokdagen toe!
Tot zaterdag 26 augustus!

Met vriendelijke groet,

Fokferiening It Fryske Hynder
Roelof Bos (voorzitter)